Skip to main content Skip to footer

Et levende område på sydhavnen i Aarhus

For enden af Jægergårdsgade vokser Sydhavnen frem. I knudepunktet mellem byen, havnen og havet. En transformation er i gang – på vej mod at skabe et nyt Sydhavnen, hvor sjælen og charmen består, mens hele Aarhus inviteres med ind. 

SYDHAVNEN

ET KNUDEPUNKT FOR KUNST, KULTUR OG NYE AMBITIONER

For enden af Jægergårdsgade vokser Sydhavnen frem. I knudepunktet mellem byen, havnen og havet. En transformation er i gang – på vej mod at skabe et nyt Sydhavnen, hvor sjælen og charmen består, mens hele Aarhus inviteres med ind. En bydel der ind til nu har været hjemsted for kreativitet, industri, byens udsatte og et spirende kulturmiljø, men kun benyttet af de få.

Nu begynder et nyt kapitel for Sydhavnen. To hoteller, nye spillesteder, et galleri, et spisehus, kontorbygninger, Jysk Kunstakademi, Aarhus Billedkunstcenter, restauranter, uddannelsesinstitutioner og et hav af andre aktører skal danne rammen om det nye Sydhavnen. Sammen med TRÆ bliver det et område, hvor det nye møder det gamle. Og hvor bydelens historie og mangfoldighed smelter sammen med nye fortællinger og ambitioner.

KULKRANSPORET 
BINDER
BYEN SAMMEN

Den gamle kulbro, som i sin tid fragtede kul rundt i industriområdet, får nyt liv. Kulkransporet bliver omdannet til en park, der forbinder Sydhavnen med resten af Aarhus.

Der etableres en overgang for gående til Jægergårdsgade over den tværgående vej, Spanien. På den måde kommer alt inden for rækkevidde og bymidten og banegården er blot få hundrede meter væk.

Mangfoldighedens hjemsted

Sydhavnen bærer på historier og liv, der favner forskelligheder og giver plads til alle. Det har skabt en bydel, hvor både byens udsatte, bankens chefer, kunstens dygtigste, kreativitetens iværksættere og mange andre finder plads til hinanden.

Som aktør på Sydhavnen og som en del af TRÆ stempler du ind i mangfoldigheden og er med til at skabe en bydel, hvor historierne og de mange liv kan fortælles og leves på hver sin måde.

 

SYDHAVNEN

 1. Aarhus Hovedbanegård
 2. Comwell Hotels
 3. Jyllands-Posten
 4. Nordea
 5. Parkering
 6. Det Jyske Kunstakademi
 7. Akson - kontorbygning
 8. Moxy Hotels
 9. Guldsmeden Hotels og kontorer
 10. Kulkransporet
 11. Train og Lydbyen
 12. Frederiks Plads
 13. Danske Bank
 14. Njord Gin Destilleri
 15. Værestedet

TÆT PÅ MIDTBYEN, LETBANEN, TOGET OG BUSSEN

Med sin placering på Sydhavnen ligger TRÆ helt centralt og tæt på alt. Du har Aarhus Hovedbane- gård, rutebilstationen og det helt centrale Aarhus inden for 1 kilometer.

Du har fem minutter i bil til Molslinjen og 10 minutter til motorvejen. Via Kulkransporet har du alt hvad Jægergårdsgade har at byde på af spiseste- der og indkøb.

BLIV EN DEL I KULTUREN, KUNSTEN OG MUSIKKEN

Med flere kulturinstitutioner, gallerier, og et helt centrum for musik med Trains nye spille- sted vil kultur, kunst og musik blive en naturlig del af hverdagen i Sydhavnen. Lyt til musikken, fordyb dig i kunsten og dyk ned i kulturen, når du går på opdagelse i Sydhavnen.

Skab jeres egen fortælling

Både gamle og nye aktører er allerede blevet en del af Sydhavnen. Du kan stadig nå at være med til at skabe fremtidens Sydhavn og skabe jeres egen fortælling med din virksomhed.

Tusindvis af nye arbejdspladser

Det forventes, at Sydhavnen, i løbet af de kommende år, får tusindvis af nye arbejdspladser. Samtidig skaber områdets to kommende hoteller samt de mange kunst- og kulturaktiviteter et område, der bliver velbesøgt af både byens borgere og turister.

Kontakt os for fremvisning og udlejning

Kontakt Naja Kilden på 22 62 34 25 eller nk@kildenoghindby.dk og få mere at vide om TRÆ, konceptet og vores lejemål.